دلایل بوی بد دهان
بوی بد دهان

فهرست مطالب

ممکن است برخی از افراد به علت بوی ناخوشایند دهان خود، از حضور یافتن در اجتماعات و همچنین نزدیک شدن به افراد خودداری نمایند و همین ناراحتی و نگرانی فراوانی را برای این اشخاص ایجاد کرده باشد.
بوی بد دهان علاوه بر اینکه سبب کاهش اعتماد به نفس فرد می شود، بلکه در تصور دیگران و روابط اجتماعی او تاثیر فراوانی بگذارد. به همین علت درمان بوی ناخوشایند دهان اهمیت بسیار زیادی دارد.

علت بوی بد دهان

هالیتوزیس یا بوی بد دهان

هالیتوزیس در حقیقت یک اصطلاح پزشکی برای بوی نامطبوع دهان می باشد. در برخی از افراد بوی دهان آنقدر شدید و نامطبوع است که به عنوان سرطان بوی ناخوشایند دهان آن را نام میبرند. در حقیقت چنین سرطانی اصلا وجود ندارد. اما این امکان وجود دارد که هالیتوزیس نشانه از سرطان باشد.
در بیشتر مواقع میتوان از علت ایجاد بوی ناخوشایند دهان ممانعت کرد. اما موارد نادری وجود خواهند داشت که فرد مبتلا به بیماری هالیتوزیس، به مراقبت های پزشکی خاصی جهت رفع این مشکل نیاز دارد. دانستن اینکه چه عواملی ممکن است سبب بوی نامطبوع دهان شوند، به راحتی می تواند به شما عزیزان در تشخیص این مشکل کمک نماید. در اکثر اوقات، بوی نامطبوع دهان چندان جدی نمی باشد، اما اگر این مشکل بیشتر از چند هفته طول بکشد، ممکن است ناشی بر وجود مشکل اساسی باشد.

علت بوی بد دهان چیست؟

وجود باکتری هایی موجود در دهان، منجر به بوی بد دهان می شدند. این باکتری های دهان سبب تجزیه پروتئین ها، مواد غذایی، پروتئین ها و سلول های پوستی دهان میشوند. این فرایند به نوبه خود سبب تولید و همچنین آزاد سازی ترکیبات گوگرد در دهان خواهند شد که علت اصلی بوی ناخوشایند در دهان می باشند. رعایت اصولی بهداشت دهان و دندان بهترین راهکار اساسی پیشگیری از بوی نامطبوع دهان است.
علت رایج بوی ناخوشایند دهان می تواند در خارج یا داخل دهان باشد. در بیشتر از هشتاد و پنج درصد موارد، علت بوی نامطبوع در دهان به بیماری های دهان و دندان ربط دارد و در پانزده درصد باقیمانده، دلیل بوی بد در دهان، به موارد دیگری مربوط است که در ادامه این مطلب ذکر خواهد شد.
در حقیقت عوامل بسیار فراوانی منجر به بوی نامطبوع دهان می شوند. برخی از این عوامل عبارتند از: خشکی دهان، کشیدن دخانیات، برخی از بیماری ها، بهداشت نامساب دهان و دندان، مصرف برخی از داروها، رفلاکس معده و …

مهم ترین عوامل ایجاد کننده بوی ناخوشایند دهان که منشا دهانی دارند.

لثه ها: ماندن مواد غذایی در لثه و مسواک زدن غیر اصولی، بافت لثه ها قرمز شده و گاهی اوقات منجر به خونریزی می شود و منجر به بوی نامطبوعی از دهان می شود.
دندان ها: روکش نامناسب، داشتن دندان های پوسیده، پر کردن نامناسب دندان ترمیم شده ممکن است به لثه محافظ دور دندان آسیب وارد شود و منجر به بوی نامطبوع دهان شود.
پرزهای زبان: در تعداد کمی از افراد، در بخش انتهایی زبان، جوانه های چشایی بلندی وجود دارند و می تواند به عنوان عامل ایجاد بوی ناخوشایند در دهان شوند. با مسواک زدن مرتب و اصولی، بوی ناخوشایند دهان از بین می رود.
دندان مصنوعی: دندان های مصنوعی را با دقت تمیز نمایید تا پلاک ها روی آن پاک شود.
مازاد بر این این موارد که منجر به بوی بد دهان می شوند، برخی از عوامل دیگر همچون پوسیدگی دندان، ترمیم های نامناسب دندان، حفره های دندانی و پلاکت های باکتریایی سبب بوی نامطبوع دهان می شوند. نکته قابل توجهی که در رابطه پلاکت های دندانی لازم است بدانید، بعد از چند مدت که مسواک می زنید، یک پلاکت چسبنده و نرم بر روی دندان ها تشکیل می شود و بعد از مدتی به جرم تبدیل می شود.

رفع بوی بدن دهان

اگر بوی بد دهان به علت تشکیل پلاک باشد، با تمیز کردن دندان ها می توان این مشکل را حل کرد. در صورتی که شخص مبتلا به بیماری پریودنتال باشد، ممکن است که تمیز نمودن عمیق دندان در دستور کار دندانپزشک باشد. درمان مشکلات پزشکی همانند عفونت های کلیوی، عفونت سینوس ها و … می ‌تواند به رفع بوی ناخوشایند نفس کمک نماید. چنانچه خشکی دهان منجر به ایجاد بوی بد نفس و مشکل هالیتوز گردد، دکتر دندانپزشک به شما توصیه کند که آب فراوانی بنوشید و یا اینکه از مواد یا داروهایی که سبب افزایش ترشح بزاق می شوند؛ استفاده کنید.

انواع جرم لثه که منجر به بوی بد نفس می شوند؟

جرم های زیر لثه: جرم ها در زیر لثه قرار گرفته و به آسانی نمی توان آن را مشاهده کرد. در طی معایناتی که شخص دندانپزشک انجام می دهد این جرم مشاهده می شود. جرم های زیر لثه بسیار متراکم و چسبنده می باشند و به عنوان یک عامل اصلی جهت بروز انواع بیماری های لثه و همچنین بوی نامطبوع دهان می شوند.
جرم های بالای لثه: جرم های بالای لثه به راحتی قابل رویت می باشند. ممکن است این جرم تعدادی از دندان ها یا یک دندان را درگیر کند. جرم های بالای لثه در قیاس با زیر لثه آسیب چندان زیادی وارد نمی کنند.

برخی دیگر از عوامل ایجاد کننده بوی بد دهان

لوزه ها: گاهی اوقات در نواحی شکاف لوزه ها، مواد غذایی باقی می ماند و منجر به بوی بد دهان می شود.
خشکی دهان: برخی اوقات در اثر شیمی درمانی، پرتو درمانی، مشکلات غدد بزاقی، مصرف برخی از داروها و … دهان خشک می شود و سبب بوی ناخوشایند در دهان می شود.
عفونت های مجاری تنفسی: عفونت های ریه، گلو، سینوس و … سبب بوی بد دهان می شوند.
بیماری های سیستمی: برخی از بیماری ها مانند مشکلات گوارشی، ریوی، اختلالات کلیوی، کبدی و بیماری های سینوسی سبب بوی نامطبوع دهان خواهند شد.
خوردن مواد غذایی مانند: سیر، پیاز، سیگار و نوشیدنی ها همچون الکل، قهوه در بوی بد دهان نقش دارند.

عوامل بوی بد دهان

نقش بهداشت ضعیف در دهان و دندان ها

بهداشت ضعیف دندان و دهان خصوصا کسانی که ارتودنسی انجام داده اند، به شدت منجر به بوی بد دهان می شود. زیرا کسی که ارتودنسی ثابت انجام داده است، به سختی می تواند که دندان هایش را به خوبی تمیز کند. در رابطه با بریج، ایمپلنت دندان و … این امر صادق می باشد. چنانچه تحت ارتودنسی، ایمپلنت و بریج و یا هر روش جایگزین دندانی هستید، لازم است در قیاس با گذشته به بهداشت دهان و دندان خود رسیدگی نمایید.
افراد زیادی هستند که این سوال مهم ( برای رفع بوی بد دهان به چه دکتری مراجعه نماییم؟) برایشان پیش آمده باشد. اگر که فکر می کنید برای مدت طولانی مشکل بوی بد در دهان دارید، قبل از هر کاری بهتر است که به دندانپزشک با تجربه و خوب همچون دکتر سیاوش زاده ‌فتاح جراح و متخصص دندانپزشکی و زیبایی مراجعه کنید. دندانپزشک وضعیت دندان ها و دهان شما را با دقت بررسی خواهد کرد و علت اصلی بوی بد دهان را پیدا کرده و به درمان آن کمک خواهد کرد.

طراحی سایت فروشگاهی در تهران

آخرین مطالب

اهمیت تمیز کردن زبان

اهمیت تمیز کردن زبان

همه ما با تاثیرات خوب رعایت بهداشت و مسواک زدن آشنا هستیم و حداقل روزی یکبار از خمیر دندان استفاده می کنیم. آیا شما عزیزان

ادامه مطلب »
بوی بد دهان

دلایل بوی بد دهان

ممکن است برخی از افراد به علت بوی ناخوشایند دهان خود، از حضور یافتن در اجتماعات و همچنین نزدیک شدن به افراد خودداری نمایند و

ادامه مطلب »
فلور زدگی

فلور زدگی چیست؟

استفاده کردن از فلوراید باعث می شود تا ما دندان های سالم و زیبایی داشته باشیم. با این حال اما استفاده بیش از حد از

ادامه مطلب »
التهاب دندان چیست؟

التهاب دندان چیست؟

بحث امروز ما در مورد التهاب دندان و نحوه درمان آن می باشد. التهاب دندان یک عفونت باکتریایی است که معمولا با تورم فک همراه

ادامه مطلب »
فرم رزو نوبت